Noun Quiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Read each sentence, divided into five parts, to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. If there is no error in the sentence, choose no error.

1. Page after page are filled(A)/ with notes of appreciation, (B)/and sometimes pictures, from (C)/her medical colleagues and the injured soldiers. (D)/ No error (E)

Sol:A “is” should be used at the place of “are”.

2. Cousin brothers responded(A)/ whether or not the dunk had to be(B)/ professionally or just overall, to which the coach (C)/came back with an answer nobody expected. (D)/ No error (E)

Sol:A “Cousin” brothers should be replaced with “cousins”.

3. While volunteer takes pain to maintain(A)/ social distancing, the workers spent 30 days(B)/ creating five different prototypes for the Coventor (C)/and running the more advanced models through six different tests. (D)/ No error (E)

Sol: A “Takes pain” should be replaced with takes pains” which means to work hard.

4. Any ‘red zone’ area shall be declared(A)/ as ‘green zone’ 28 days after the most recent case(B)/ authorities said on Wednesday, thus Govt fixes (C)/a number of criterions for red zone to become green. (D)/ No error (E)

Sol: D “Criterions” should be replaced with “criteria”.

5. As people across the world experience(A)/ isolation and anxiety, many are turning to their (B)/favorite artists as a way to find meaning in the chaos and Pandemic(C)/ Poetries provide connection in the chaos. (D)/ No error (E)

Sol:D Poetries” should be replaced with “poetry” and provide to provides.

6. The Arab coalition launched (A)/a series of airstrikes on rebel controlled(B)/ from the movement “Ansar Allah” (Houthis), (C)/the capital of Yemen Sana’a and its surrounding. (D)/ No error (E)

Sol: D “surrounding” should be replaced with “surroundings”.

7. How Travellers Without (A)/Luggages In Bandra May Have Pushed(B)/ Uddhav Thackeray’s Tenure As CM (C)/Into The Twilight Zone. (D)/ No error (E)

Sol:B Luggages” should be replaced with ‘luggage’.

8. The report states a woman(A)/ told deputies she and her boyfriend were arguing (B)/when he pushed her down on the couch, (C)/grabbed a table’s leg and hit him on his head. (D)/ No error (E)

Sol:D “The leg of the table” is the correct way to write.

9. New sceneries are proof that (A)/experimental club-music is a full-blown movement. (B)/ This urban dystopia is the ideal spot for (C)/Total Recall 2020, the first party of the year from club. (D)/ No error (E)

Sol: A “Scenery is” should be used at the place of “sceneries are”.
Dystopia: A very bad or unfair society.

10. In 1960, The Democratic Party won (A)/the state of Texas with 50.52 percent of the vote(B)/ to the Republican’s 48.52%, a margin of two percent, (C)/the victory of the 1960 US presidential election was John F. Kennedy. (D)/ No error (E)

Sol:D “Victory” should be replaced with “victor” which means winner.

11. Over the last few weeks, (A)/we’ve all had to adapt to lots of (B)/changes in our lives and learning how to improvise (C)/is a great talent for life in general. (D)/ No error (E)

Sol: D “talent” should be replaced with “skill”. Talent is natural ability, “skill” requires training.

12. Coronavirus ‘fingerprints’ shows (A)/virus RNA travels on shoes. (B)/Researchers noted that the RNA was on the ground and seemed (C)/to be tracked throughout the hospital. (D)/ No error (E)

Sol: C “On the “ground” should be replaced with on the floor. Ground means surface of the earth.

13. Eventually I’m hopeful that (A)/when everything turns to normal, (B)/I’ll be able to schedule eyes surgeries (C)/and I’m hopeful there’ll be a big improvement. (D)/ No error (E)

Sol: C “Eye surgeries” should be used at the place of “eyes surgeries”.

14. Taking their responsibility(A)/ of safeguarding to a different level(B)/ the Pune police were making (C)/masks for the poors. (D)/ No error (E)

Sol: D “The poors” should be replaced with “the poor”.

15. Managing the high cost of infertility. (A)/Tens of thousands of people undergo in vitro (B)/fertilization every year, but many don’t know how costly the process(C)/ is until they’re facing the decision head-on. (D)/ No error (E)

Sol: A  “High costs” should be replaced with “high cost”.

16. All industries operating in rural areas and the government’s (A)/ flagship rural jobs schemed will also be allowed to reopen (B)/ from April 20 if they follow social distancing norms and (C)/ other safeguards against the COVID-19 infection. (D)/ No error(E)

Sol: B “schemed” should be replaced by “scheme”

17. People violating quarantine will be (A)/ punished under Section 188 of the Indian Penal Code, (B)/ which prescribes (C)/ six months imprisoned, if convicted. (D)/ No error(E)

Sol: D “imprisoned” should be replaced by “imprisonment”

18. The cuts in salaries and allowances (A)/ are a distracting from the real issued: (B)/ are our parliamentarians performing (C)/ their constitutional roles during the crisis? (D)/ No error(E)

Sol: B “distracting from the real issued” should be replaced by “distraction from the real issue”

19. bringing back of normal functioning (A)/of the working bodies after the pandemic (B)/ is the biggest concerned (C)/for the people now. (D)/ No error(E)

Sol:  C “concerned” should be replaced by “concern”

20. From interfering to molly-coddling, (A)/ mother-in-law have long been accused (B)/ of making life a misery. But their (C)/ daughters-in-law may now be exacting revenge. (D)/ No error(E)

Sol: D “mother-in-law” which is a singular noun should be replaced with “mothers-in-law” which is a plural one.

21. The revised protocol for the (A)/ extended period of lockdown that (B)/ is now scheduled to end on May 3 (C)/ indicates its staggered roll backed starting from April 20. (D)/ No error(E)

Sol: D ‘roll backed’ should be replaced with “rollback”.

22. A partial reopening of the economics (A)/ is being proposed, but a lot will depend (B)/ on the extent of success in containing the (C)/ spread of the COVID-19 pandemic in particular areas (D)/ No error(E)

Sol: A, part A is contextually wrong, though being a noun economics suggests a subject but here contextually economy should be used hence ‘economics” should be replaced with “economy”.

23. It is now clear that the battle against the pandemic (A)/ will be drawn out, and normally in life will have to (B)/ wait until a vaccine or a treatment line is found. It is (C)/ impossible to keep the economy shut and people at home indefinitely. (D)/ No error(E)

Sol: B “normally” should be replaced with “normalcy”.

24. States such as Kerala and Rajasthan have (A)/ involved local bodies and community organisations to provide food, (B)/ medicinal and other essential items to people at their (C)/ locations, leading to near total compliance of locking down guidelines. (D)/ No error(E)

SOL: C and D, “medicinal” should be replaced with “medicine” and “locking down” should be replaced with “lockdown”.

25. Going into the future, getting (A)/ the country back on track will require (B)/ mass educational on mask use, hand hygiene and (C)/ physical distancing to change social behaviour. (D)/ No error(E)

Sol: C “educational” should be replaced with “education”

26. At over $500 million, the (A)/ U.S. is WHO’s biggest contribution; America is (B)/ also the worst affected country — over (C)/ 0.6 million cases and nearly 26,000 deaths. (D)/ No error(E)

Sol: B, “contribution” should be replaced with “contributor”

27. When solidary and unmitigated support from (A)/ every member-state is necessary to win the war against the virus, (B)/ withholding funding will not be in the best (C)/ interest of any country, the U.S. included. (D)/ No error(E)

Sol: A “solidary” should be replaced with “solidarity”.

28. There has not been one instanced when it has been found “covering up” (A)/ the epidemic in China. Rather, it has been (B)/ continuously urging countries to aggressively test (C)/ people exhibition symptoms and trace, quarantine (D)/ No error(E)

Sol: A and D, “instanced” should be replaced with “instance” and “exhibition” should be replaced with “exhibiting”.

29. Historically, WHO has been against travel and trade (A)/ restricting against countries experiencing outbreaks, and its (B)/ positioning was no different when, in January, it declared COVID-19 a (C)/ public health emergency of international concern. (D)/ No error(E)

Sol: B and C, “restricting” should be replaced with “restrictions” and “positioning” should be replaced with “position”.

30. The novel coronavirus infection (A)/ is extremely contagion and spreads (B)/ fast through respiratory (C)/ droplets and contaminated surfaces. (D)/ No error(E)

Sol: B “contagion” should be replaced with “contagious”.

Click Here To Learn About Noun

Click Here To Learn About Verb

 

Share.

About Author

Leave A Reply