Tenses Quiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1. The Union Health Ministry(A)/ said that the package(B)/ including the emergency kit(C)/ has left the city two days ago. (D)/ no error(E)

Sol.D “has” should be taken off.

2. Security forces welcome the move, (A)/ as voting will be completed on a single day (B)/ and troops need not (C)/ been move from one place to another. (D)/ no error(E)

Sol.In D, “move” should be replaced with “moved”.

3. President Donald Trump said (A)/that there are more than two million coronavirus tests(B)/ completed so far(C)/ in the United States but suggested that mass testing is not going to happen. (D)/ no error(E)

Sol. B “Are” should be replaced with “have been”.

4. We must develop and maintain(A)/ the capacity to forgive. (B)/He who is devoid of the power (C)/to forgive lacked the power to love. (D)/ no error(E)

Sol.D Lacked should be replaced with lacks

5. The OnePlus 8 series(A)/ launched is a week away, (B)/but we already have a ton of (C)/rumored specs to pore over. (D)/ no error(E)

Sol. B “Launched” should be replaced with “launch”.

6. Election officials say they found(A)/ out about the issue with the postal service (B)/Wednesday morning and the ballots(c)/ should arrive through the mail two days ago. (D)/ no error(E)

Sol. D “Should have arrived” should be used at the place of “ should arrive”

7. Pay me for days I have worked before coronavirus forced salon closure, (A)/ said by a South Jersey hairstylist who is suing her employer (B)/for allegedly withholding pay from more than 100 employees (C)/after salons across the country closed due to the coronavirus. (D)/ no error(E)

Sol. A Have worked” should be replaced with “worked” as the event is of past.

8. As we hunker down in our homes(A)/ trying to avoid a lurking, unseen, viral enemy, we notice(B)/ the impact and emptiness it has caused and (C)/witnessed empty restaurants, offices and movie theaters. (D)/ no error(E)

Sol. D “Witnessed” should be replaced with “witness”.

9. The government must also ensure that the audience (A)/ was endangered and that there was no danger (B)/ to the property of the theatres where the film (C)/ is being or would be screened, the court ruled.(D) No error (E)

Sol. In part D, “is” should be replaced with “was”.

10. The nation is under(A)/ a lockdown to battle Coronavirus since last two weeks (B)/and it desperately needs the support(C)/ through fund and generous donations. (D)/ no error(E)

Sol.A “Is under” should be replaced with “has been under”.

11. There are no basic informative resources(A)/ available about the amount collection(B)/ through donations(C)/ in this fund and how it’ll be used. (D)/ no error(E)

Sol. B “Collection” should be replaced with “collected”.

12. There is the number of employees(A)/ in the medical departments demanded(B)/ important medical supplies(C)/ that at a time of a pandemic are extremely essential. (D)/ no error(E)

Sol. B “Demanded” should be replaced with “demanding”.

13. These are desperate times. (A)/ The people will react correctly(B)/ if they stay inform and the government(C)/ in charge provides updates on a regular basis! (D)/ no error(E)

Sol. C  “inform” should be replaced with “informed”.

14. I had decided to file in the petition(A)/ because I have searched all over the internet (B)/for facts about how it is going to be used. (C)/And there has been no clear information provided at all about it. (D)/ no error(E)

Sol. A “Had” should be replaced with “have” as both the situation is happening in present.

15. Presenting ‘ICICI Prudential Freedom SIP’, (A)/ a first-of-its-kind offering that allowed you(B)/ the flexibility to invest your monthly surplus(C)/ in line with your expectation of a fixed monthly return. (D)/ no error(E)

Sol: B “allowed” should be replaced with “allows” as it has been presented in present tense thus, the effect it will hold will be in present or future and not in past.

Click Here To Learn About Tenses

Click Here To Learn About Article

Share.

About Author

Leave A Reply